Utopia 24

Fantaseren over de weg naar een ideale wereld

  1. geen betalingsverkeer / geen geld
  2. iedereen is gelijk,heeft dezelfde luxe leefomstandigheden
  3. een High-tech samenleving
  4. zelfvoorzienend in natuurlijke voeding,uitroeien van welvaartsziektes.
  5. mensen hebben weer tijd voor zichzelf en voor elkaar
  6. Geen godsdienst/religie

De kloof arm en rijk wordt groter en groter.1 procent van de superrijken bezit meer dan de rest van de wereld en meer dan een miljard mensen moet rondkomen van een euro of minder per dag . Alles draait om het grote geld.Het gaat prima met de huidige economie maar er wordt overal gedemonstreerd .Gezondheidszorg, onderwijs,politie,agrarische sector etc etc basisbehoeftes zou je zeggen die je goed voor elkaar moet hebben maar waarom dan zoveel verzet en onvrede?

Ligt het aan de huidige politiek ? Ik denk het niet.Ze kunnen er niks aan doen omdat het al volledig uit de hand gelopen is.Er zijn een paar idealisten die wel willen maar ook geen verbetering kunnen brengen.

Politiek is een middel om het volk bezig te houden.Het idee geven dat je invloed kunt uitoefenen op het systeem,meebeslissen maar het is een schijndemocratie.Politiek is chaos,te veel partijen,te veel tegensrijdige meningen,te veel interne schandalen om daadwerkelijk tot nuttige belangrijke zaken te komen.Hetgeen waarvoor ze verkozen zijn staat op het tweede plan.Stel dat we het zo zat zouden zijn en er echt niemand ging stemmen.Wat zou er dan veranderen? Juist. Helemaal niks.In een wereld van nepnieuws en manipulatie komt er sowiezo een uitslag en gaan we gewoon verder waar we gebleven zijn.Hoe meer schandalen hoe meerafleidingsmanouvres.

Discriminatie,racisme,klimaat,terrorisme. Met de huidige media toponderwerpen om het volk bezig te houden. Iedereen mag roepen wat ie ervan vindt en met zoveel meningen en dito oplossingen komen we nergens. De chaos wordt alleen maar groter en daarmee ook de onvrede,stres en weerstand.We gaan steeds verder bergafwaarts.Ik ben het geloof in politiek en media al jaren kwijt. De leugen regeert.

Wat kun je er zelf aan doen dan behalve jezelf boos maken op het huidige systeem wat toch niet gaat veranderen door eigen toedoen.We houden het zelf allemaal in stand .Als acht mensen evenveel bezitten als 3,6 miljard mensen ( jan 2017) dan denken we toch allemaal op een ander niveau.Allemaal verschillende eilandjes met hun eigen meningen idealen en ook belangen.Waarom is er geen echte samenwerking om problemen op te lossen ?Waarom als voorbeeld als speldeprikje op de wereldkaart het klimaat aan willen pakken terwijl buurlanden heel andere plannen hebben ? Klimaat,armoede,terrorisme/criminaliteit etc kent geen grenzen.Lekker bakkeleien met elkaar in dat ivoren torentje hoog in de wolken boven het volk komt niet geloofwaardig meer over. Regeren over een kikkerlandje wat al veel te gecompliceerd blijkt te zijn.Nobody cares anymore.Het kan gewoonweg niet meer serieus genomen worden.De volksvertegenwoordiging is monddood.(veel gekakel in een loze ruimte) We dansen naar de pijpen van een schaduw/verborgen macht die de dienst uitmaakt.Er hoeft helemaal geen honger,armoede,kanker,overmatige stres te zijn maar we willen het als mens zelf met zijn allen. Macht en geld zijn de belangrijkste drijfveren.Geld maakt geld en macht,machtiger.Een mensenleven stelt niks voor.Slachtoffers zijn onvermijdbaar. De angst beteugeld juist.We durven niet uit te breken. We hebben het toch goed hier en zien dagelijks hoe het veel slechter kan.Lekker houden zo dus.Kop in het zand steken en af en toe aan een goed doel geven voor de minder bedeelden en door rampen /ziektes getroffenen om het hart te luchten terwijl de superrijken met een schijntje van hun inkomen dit zo op kunnen lossen maar als er niks te halen valt verder(nog meer geld/macht) is het niet interessant,een bodemloze put.Dus doen we zelf maar een duit in het zakje/collectebus met de hoop dat het in goede handen komt .( 200 miljoen verdwenen collectegeld tsunamiramp 2004)De mens kent vele gedaantes, de weldoener,de sluipmoordenaar* ,de oplichter,de vredestichter.

* sluipmoordenaar. Hij die opzichtig legaal verkoopt en reclame maakt voor ongezonde voeding waardoor mensen langzaam maar zeker, vroeg of laat ziek worden, afhankelijk worden van dure medicijnen en uiteindelijk sterven. Voedings- en farmaceutische industrie zijn miljardenbedrijven en hebben veel invloed.Als de baas van Unilever dreigt te vertrekken uit Nederland wijzigt Rutte plotsklaps zijn dividendsbelastingplannen als voorbeeld.

Politici zijn volksvertegenwoordigers en behartigen onze belangen Behalve bij honger en plotse(natuur)rampen. Dan staan we met een collectebus voor de deur en moeten we het zelf oplossen.Levert namelijk niks op, Bliift niks aan de strijkstok hangen en dus onbelangrijk al zijn er dan weer andere corrupte organisaties die daar dankbaar misbruik van maken.